Host

Det känns som mina lungor och min hals håller på att gå sönder. Trots jag tar sömnmedicin så är jag vaken hela natten för min hosta. Jag har ont, jag är svullen och jag hostar. Jag som är så sugen på att gå ut och springa av mig.. Nu ska jag vända på mig, värma mig i täcket och vila. Kram!

Favoriter

Jag vet att jag sa att jag ska försöka blogga mer i Stockholm, men jag vet inte hur bra det kommer gå så här har ni ett tidsinställt inlägg med mina favoritbloggar! Inte i någon speciell ordning. Och måste tillägga att de flesta är träningsbloggar!
 
Hanna Westman är en tjej som gjort en fantastisk resa med sin kropp och träning. Jag tycker hon är helt otrolig!! 
 
Alexandra Bring skriver inte bara om träning men hennes kropp är som jag skrev igår to die for! Och hon blandar bloggen bra och hennes instagram är också bra.
 
Linnea Theodorsson hennes blogg började jag läsa för ca 1 år sen och följer hennes resa, hennes kropp är insane! Och hon lägger ut bra tips, idéer och recept!
 
Bea Malcki eller Svettlukt som bloggen heter, hon ger mycket bra pepp, tips, motivation och delar med sig. 
 
Världens bästa min fina väns blogg jag älskar och läser som en bibel! Och så läser hon kostvetenskap just nu! Grym!
 
 

This is why

Jag förstår att vissa inte alls förstår, jag förstår att andra verkligen förstår. Jag bryr mig inte om du förstår eller inte. Så länge jag förstår. Vilket jag gör. Vilken räddning det har blivit för mig och vad det har gjort mig till. Jag älskar det. Det är vårat hem och nu har vi flyttat. Det är som en familj, som tar hand om varandra, som hatar varandra, som bråkar, som gråter, som skrattar, som firar, det är livet.
 

2 min senare

2 minuter senare och då har jag googlat Halsont träning och då har jag skärmt upp mig själv tillräckligt så att jag inte ska träna tills jag mår bra. Meeeeen...åh.. typiskt. Här har ni sida jag läste på.
 
 

Anledningen till att det kan vara så farligt att träna under en förkylning då man har halsont eller feber är att risken för att få hjärtsäcksinflammation ökar. Har man fått en hjärtsäcksinflammation, eller perikardit, så har den dubbla hinnan runt hjärtat blivit inflammerad och vätska kan samlas mellan hinnorna. Detta gör att hjärtat får svårare att cirkulera blodet. Man kan dessutom ibland sammtidigt fått hjärtmuskelinflammation.

Infalmmationen orsakas ofta av virus, varför det är så farligt att idrotta, träna eller sporta under halsont eller feber.

Hjärtsäcksinflammationen kan gå över på några dagar men det kan lika gärna ta så lång tid som månader eller år. Man löper alltså risk även efter att halsontet gått över. Man märker dock snabbt om något är fel genom följande symptom.

  • man får en skärande smärta till vänster eller mitt i bröstet
  • det gör mer ont när man andas djupt eller rör på sig
  • man blir andfådd
  • underbenen svullnar upp.

Halsont

Jag har en regel när det gäller ut och gå, träning och sånt, det är att jag tränar, går ut och går oavsett vad MEN inte när jag har halsont. Jag har haft olika virus i flera flera år och läkarna säger åt mig att vila bort det men det går liksom aldrig bort. Och så fort jag börjar träna så har jag halsont dagen efter. Det förstår jag verkligen inte. För ett år sen hade jag lunginflammation och vilade och åt medicin och var tillbaka efter ett par vecka. Nu har jag hosta och halsont, jag vet inte om det är viruset igen eller om det är typ halsfluss. Jag hatar verkligen min hals och jag var nära att behöva ta bort halsmandlarna förut. Om det är halsmandlarna vill jag helst av allt ta bort dom. För jag älskar att vara ute och gå eller springa. Jag har alltid hatat det men nu gillar jag det så då vill jag inte bli sjuk!

HJÄLP! What to do? Gå till läkarna och få samma svar som vanligt? Vila i några dagar? Forsätta köra?... WÄH..
 

LCHF

Förra vintern började jag med LCHF, jag älskar Katrin och köpte då hennes bok och följde mängder med recept. Dock slutade jag i maj för jag ÄLSKAR potatis! Nu har jag tänkt börja igen, fast på ett annat sätt. Jag tänker sluta med pasta och ris helt och hållet. Men jag tänker äta potatis ibland, som tur är älskar jag fisk, kött, kyckling, vad som helst så länge jag har en bra sallad till. Så det är mina planer, och så med mina pw kommer det här bli bra. Jag tror på mig, för första gången i mitt liv. Jag ska övervinna mig själv och jag ska bli segraren i mitt liv!
 

Följer min dröm

Om ca 1½-2 år så kommer ni se mig upp i luften, sväva och göra det jag verkligen önskar. Utbildningen börjar redan nu med att spara pengar, sen till nästa vår/sommar börjar praktiken och teorin innan jag är färdigutbildad! Jag följer min dröm, det jag alltid drömt om och det som jag verkligen älskar att göra. Det känns så fantastiskt att jag gjort det här beslutet om min framtid. Jag är så lycklig just nu!!

Nu ska jag packa det sista, hosta lite mer och bli frisk?!
 


Sambo

Jag minns så väl veckorna vi sov på en 80 säng på golvet tillsammans, de trånga nätterna och vaknade mitt ute på golvet, vi hade en tjocktv och en stel IKEA-soffa. Nu delar vi på en 120 säng, letar ny lägenhet i Stockholm och inom snar framtid delar på livet i våran lägenhet. WAH, det är galet. Men jag längtar och det pirrar i hela mig!
 

Livet är meningslöst

Hejsan hoppsan. Jag är i Enköping igår, idag och en stund imorgon också. Blev en längre vistelse här då en förkylning och mensvärk x100 attackerade mig. Jag tror dock inte att det är en förkylning utan att det är influensan som är kvar i mig. Men men, ikväll myser jag och Elvis ner oss i filtar, täcke, kuddar, OC, glass och mackor. 

Imorgon är jag tillbaka i Stockholm och då börjar min stora planering inom Röda korset. Det är mycket som ska planeras, fixas och hållas koll på. Det känns bra att vara en ledare! 
 
Nu - mail och OC i bakgrunden! Datan åker med till Stockholm faktiskt men vi har inget internet förutom i mobilen så ska bli bättre med bloggen från mobben! PUSS!
 
 

Jag är en vinnare

Jag är stolt över mig själv. Va? Jo men ja det är klart jag är! Förra året tog jag över min egen bubbla och var i första hand i allt jag gjorde, upplevde och kämpade för. I år kommer jag ta över världen och komma över det jag har gått igenom. 
 
I torsdags gick jag 3,42 km (älskar appen Runkeeper!!), i fredags gick jag 4,58 km, i lördags gick jag 5,02 km, idag gick jag 4,78 km. När jag är ute och går i Stockholm ler jag stort, jag känner mig fri, jag känner mig stor och det känns som vad som än kommer i min väg så kommer jag framåt! Det är så jag vill känna året ut. 

2013, vad har du att bjuda på? Vad jag än gör det till. Och jag har världens bästa människor i min rygg. Jag har världens bästa människor punkt. Jag kommer gå längre än vad gjort och en flytt som bara väntar på att ske, åh det pirrar i min kropp! Nu kör vi 2013!
 

H och M

Något jag älskar att unna mig är kläder men allra mest - skor! Jag älskar skor! Nu har jag hittat ett par skor jag vill pryda mina fötter i vår, från H&M och är under 500ringen! 399 kronor faktiskt, så dessa ska jag väl unna mig? SEN. Och så vill jag gärna ha ryggsäcken också, svart läder <3
 

Min största rädsla

Jag är livrädd för de töntigaste sakerna. Och det jag tycker är det roligaste i världen är alla andra livrädda för. Hmf. Igår försökte jag övervinna min största rädlsa - åka skridskor. För 2 år sen åkte jag skridskor i Kungsträdgården och har slog i knäna så hårt så att det var blåslagna i två månader, i en vecka hade jag svårt att gå och hade så äckligt ont. Igår tog min systerdotter mig till en isbana och när hon sa åt mig att sätta på mig skridskorna fick jag ont i knäna. Usch. Men.. jag gjorde det! I en halvtimme åkte vi, inte som man "brukar" åka men åkte gjorde vi iallafall. Nu tjatar hon på mig att jag måste med på skridsko disco och andra skridsko aktiviteter. Men, ett steg i taget. Nu ska vi iallafall ut på isen igen. Uh..
 
 

Lyckopiller, nej tack!

Jag hatar att jag måste ta medicin för att må bra, för att bli glad, för att få livslust. MEN hela dagen har jag haft ett leende, skrattat och haft en underbar dag med min systers barn. Albertina stannar över natten och nu ska jag kolla på satc och sen sova bort min feber, huvudvärk och depression. God natt!
 

Low key

När det gäller instagram så är jag den person som inte kommer följa någon bara för jag vet vem personen är eller om det är en bekant. De jag följer kommer jag följa för jag vill. Och jag kommer inte heller pusha andra till att följa mig. Som exempel jag vet bars vilka 3-4 personer är som följer mig, resten är okända och/eller från andra länder. Det gillar jag!


Min senaste instagram bild, fisk till lunch och snart lax till middag!


Leva utan att tänka

Bättre sent än aldrig. Så här är läget:
 
Jag har haft min blogg för att skriva av mig, lite som terapi när jag mått dåligt. Och även som en dagbok, så jag kan komma och kolla tillbaka vad jag gjorde då, vilka jag var med, minnen, upplevelser osv. Idag mår jag inte bra och detta har pågått sen i augusti förra året och nyårsafton gav mig en käftsmäll. Jag vill inte må så här men jag känner ingen ork för att ta tag i det hela. Men med världens finaste människa som alltid tar emot mig när jag faller så har jag nu orken. Det är fortfarande en bergochdalbana emellan åt men jag kämpar varje dag för att inte må sämre och sämre. Jag känner inte igen mig själv och dessa tankar skrämmer skiten ur mig. Jag trodde hösten/vintern 2012 skulle bli min räddning men det blev snarare tvärtom och då har jag bestämt att år 2013 får bli det. Men jag vet fortfarande inte hur jag ska blogga, vad jag ska skriva osv, när jag mår så. Jag ska försöka så gott jag orkar att blogga på en normal nivå och inte skriva depp-texter osv. Nu ska jag ut och på pw med musik i öronen, det är också som terapi. Kram!
 
Bilder från fjortistiden. Men jag har tänkt på det och jag ska leva som jag gjorde då, bara köra, göra det JAG vill och skita totalt i vad alla andra tycker. För det gjorde jag ju då, annars hade jag aldrig gjort allt jag gjorde då. Fina tider! Nu köoer vi. Kram!

RSS 2.0