Möhippa

Idag är det dags för möhippa för fina Johanna. Uppdaterar ikväll om det jag skulle skrivit igår. Kan skriva lite snabbt nu att jag får panikattacker mer och mer nu. Att få panikattacker när jag gör det jag gillar och får mig glad blir jag otroligt ledsen. Jag blir skrämd för det jag en gång gjorde för att jag älskade och blev glad av. Det som nu får mig kallsvettig, hjärtat rusar, världen minskar och jag mår dåligt av. Det är en hemsk känsla jag nu måste kämpa för att komma över. Efter den här helgen är över ska jag söka riktig hjälp. Men imorgon ska jag och syrran hålla tal för 80-100 pers. Panik? Ja..

En period

Jag har valt att göra bloggen privat ett tag, vet inte om det blir i några dagar, veckor eller hur lång tid det blir. Jag går igenom mycket nu och har inte mått bra på hur länge som helst. Jag känner att bloggen är som en dagbok för mig och nu går jag igenom en svår och tuff period i livet då jag kommer behöva skriva av mig, skriva saker jag vanligtvis inte skriver och delar med mig av. Därför är bloggen privat. 
 
Nu ska jag duscha och senare fixa, imorgon är det möhippa! Uppdaterar senare.

Stockholm

Just nu håller jag på att fixa mig klar för att dra till Stockholm över dagen. Idag är mitt uppdrag att hitta allt inför bröllopsfesten på lördag. Jag har panik och stor ångest inför det här. Mår inte alls bra och har ingen större lust att gå runt i innerstan i Stockholm men det måste göras. Ska hoppa i vanliga kläder, plåstra om min armhåla och cykla till bussen. Ha en finfin dag.
 
 

Busbarn

Sov ganska bra inatt. Kanske för jag varit helt slut efter 4 nätter i rad med 3 timmars sömn. Dock gjorde min armhåla ont hela natten men det blev bättre på morgonen men nu efter en dusch är det onda tillbaka. Snart ska jag ner till stan för att käka glass med familjen, iaf en liten del. Först ska jag äta lite mat från igår, mums. Ha en trevlig söndag!
 

CL-vinst

Och så vinner Bayern München, precis som det ska vara! Lyckligt slut på CL för denna gång. Dock läste jag pinsamheter från Göteborg och AIKs såkallade firmor, som ordnade upp bråk i Stockholm idag. Tycker det är otroligt löjligt och framför allt pinsamt! Vi har spelare (som inte alls har med saken att göra) som ställer upp för Stockholms förorter just nu när det är oroligt där, Henok Goitom är engagerad i Husby ikväll, så fint! Då tycker jag det blir extra pinsamt när AIKs firma (och Gbgs) ska starta bråk och fjanta sig. 
 
Nu har jag hoppat i säng, har otroligt ont i armhålan. Ringde till min fina för att prata ut lite, vad händer då? Jo jag hör att andra sidan luren snarkar. Jahapp! Blir lite Vänner, rosa bananer och ramlösa. 
 
Haha, laddade in lite smått äldre bilder..

Panik och mission

Och DÄR sprängdes min armhåla. Jag sov i soffan i ca 1 timme, vaknade av att min armhåla gjorde så sjuuuuukt ont, av en av knölarna, går till toaletten för att kolla vad som händer, då se jag att hela min armhåla är blodig och det är som en liten krigszon. Det gick inte lätt att stoppa så fick sitta med varmt vatten, massa papper och till slut ta en kompress som jag satte på. Nu gör det sjukt ont så att jag knappt kan ha armen nere. Suck suck suck! 

Det var panik #1. Här är panik #2, jag vet inte riktigt vad jag ska ha på överdelen på bröllopsfesten, har ju hittat den bästa kjolen och så. Meeen, överdel.. Jag har kollat på H&M och Bikbok på internet och hittat en del fina blusar där. Problemet är att jag åker till Stockholm på tisdag eftermiddag och vet ej hur onsdagen ser ut. Alltså är mitt uppdrag att snabbt som attans hitta en fin blus/topp på just tisdag eftermiddag. Ingenting annat ska jag titta på, förutom smycken också. Ah, blir tokig. Nu ska jag äta kycklingspett med jordnötssås, godaste som finns!!
 
Den här vill jag helst ha, sjuuukt fin. Håller tummarna.

Soft kitty

Jag dör. Hur jäkla söta?! Åh..

Pulsruset och knäproblem

Idag har jag varit och tagit över 900 bilder på pulsruset åt min moster. Cyklade hem men fick hoppa av efter halva vägen för mitt knä klarade inte av mer cyklning. Jag haft problem med mitt vänstra knä länge, jag gick hos en sjukgymnast som berättade att när jag står upp så sträcker jag inte ut mitt vänstra ben och knä som jag gör med mitt högra. Fick gå 4 gånger hos henne och träna och fick tips. Förra året i januari började jag känna att det kom tillbaka, trots jag hade börjat gymma i några månader. Då började jag göra 100 knäböj varje dag, så fort jag fick chansen gjorde jag mellan 10 och 20. Förra veckan slog jag i samma knä och gjorde illa mig rejält. Jag testade göra några knäböj men det sa stopp. Nu ska jag försiktigt försöka få mitt knä att bli bättre med utegymmet, powerwalks, promenader, knäböj och lättare träning. 
 

"Ta bort vän"

Såg att en av mina "vänner" på Facebook gillar Nationaldemokraterna, den personen tog jag snabbt bort från min Fb. Sånt tycker jag är nästan vidrigt. Jag tycker dock att alla får ha sin åsikt men sånt där skit står jag inte ut med. Jag har också blivit rekommenderad från vissa "vänner" att gilla SDs Facebook sida och liknande, dessa "vänner" tar jag också bort. Usch!!
 
Nu börjar det ljusna ute, förstod inte att klockan var så mycket nu.. Ska kolla på ett avsnitt till och sen sova. Natti!
 
Senaste Instagram bilder.

Knölen

Byter ut mitt vanliga vattenglas mot ett pepsiglas och lite djungelvrål. Nu väntar x-antal avsnitt av vänner, brukar oftast bli runt 6-7 stycken. Jag har också insett att jag borde bli kallad knölen.. Blir riktigt irriterad på det här, jag har tagit ett uppehåll med skräckmedicinen eftersom jag inte kan hämta ut den just nu, så jag tror det beror på det. Hur som helst, jisses vad klockan tickar på. Jag satt och kollade på Chicago fire på trean, det var riktigt bra tycker jag! Försökte blir trött tidigt idag men jag är inte ens trött nu.
 
Har kommit på att jag brukar somna ungefär när det börjar bli ljusare ute på morgonen, hemskt egentligen. Men jag har bestämt mig för att kontakta vårdcentralen (hatar dem..) för vad som än pågår så orkar jag inte med detta längre. Jag hade tänkt vänta tills jag är skriven i Stockholm då Enköping inte passar mig och jag orkar inte med den här staden. Men vem vet när det händer. Och det måste vända nu, annars blir jag galen. Nu ska jag sluta tjata, nu ska jag kolla på Vänner! Hare.
 

Här kommer alla känslorna

Ooooooooooooooooch så var man tillbaka på ruta ett. Jag förstod för några veckor sen att jag skulle hamna här igen, eftersom jag aldrig blev 100% frisk, snarare 40% frisk och sen skulle jag må bra. Nu sover jag inte, äter inte, lever inte, finns inte. Så det kommer vara upp och ner, ner och upp här. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på Let's Dance och vänner (på datan) med Elvis.
 

Kallblodig

Jag har mycket att skriva om, men orkar inte ta det just nu. I denna stund har jag precis hoppat i säng och ska fortsätta kolla på Vänner. Min näsa går knappt att andas ur och det är sjukt varmt i rummet trots att jag haft fönstret öppet sen igår. Jag vågar dock inte ha fönstret öppet så här på kvällen då jag har data och lampa tänd och jag vill absolut inte ha några äckliga myggor, flugor, harkrankar m.m in i rummet. Usch! Men innan jag släcker lampan och lägger ifrån mig datan så öppnar jag fönstret. Jag älskar att sova när det är kallt, det är ju då jag trivs bäst - i kyla. Hur som helst, god natt!

Derbyyyyy

Somnade halv fyra och vaknade 8, klarvaken men kämpade mig tillbaka till sömns för jag behöver all energi idag. Det är ju DERBYYYYY! Sveriges största match. Jag har läst otroligt mycket om vad som kommer ske på och runtom matchen. Det är ju en högriskmatch, kan bli mycket bråk, slagsmål osv. Nu har även någon som jobbat på Na gått ut i tidningarna och sagt att det är inga problem om man vill spränga arenan. När jag läste det satt jag som ett frågetecken, spränga Na? Jahapp. Allt kan väl ske på ett derby men nu går den personen lite väl långt, hoppas jag. Jag är dock alltid lite pirrig inför matcher, på ett positivt och negativt sätt. Idag är jag mest laddad! Det kommer bli ett sjukt drag, speciellt från Norra. 
 
Jag har också läst att det kommer vara över 300 poliser på plats. AIKs supportrar ska ta tunnelbanan hem och Djurgården ska ta pendeln. Men så har det alltid varit, att man ska gå åt olika håll. Nu är det slutpratat om risker och slagsmål. Nu laddar vi! Hörs imorgon om ni inte kollar Instagram.
 

Västerort

Seriöst, vad är det som händer i Stockholm?! I västerort är det ju helt sjukt, overkligt! Det känns lite oroligt då vi bor i Västerort, inte så nära där det händer grejer just nu. Men det är riktigt obehagligt och läskigt! Jag förstår verkligen inte. Jag hoppas verkligen inte att det fortsätter. Jakobsbergs polishus blev stenkastat osv. Hoppas ingen människa skadar sig, nu ska jag försöka sova. Ta hand om er!

Lättare panikångest

Hittade, mot alla odds, en kjol idag som jag bestämt mig för att ha på bröllopsfesten! Så fin, från H&M och vackert blå. Överdel? Vet ej. Men jag känner mig betydligt lugnare nu. 
 
Imorgon är det föfan derby, det kommer bli så jäkla underbart! Tror på vinst på plan och på läktaren. 1800 Djurgårdare på läktarna jämfört med gnagets 32000 på läktarna, hmm.. Stannar natten i Stockholm sen snabbt tillbaka till Enköping igen. Men orkar inte tänka mer på det nu, nu blir det vänner och vatten.
 
 
 

Panikångest

Sitta uppe hela natten och kolla kläder inför bröllopsfesten? Ja, så har det varit den senaste veckan. Jag får verkligen panikångest över det hela. Jag har ju hittat klänningen, men den kostar lite för mycket och jag vet inte om den kommer fram i tid. Helvete. Imorgon blir det Västerås för att kolla där, på onsdag åker jag över dagen till Stockholm, ska försöka hinna kolla då också. Det är liksom nästa lördag, 1½ vecka liksom!!

Nu fick jag mer panikångest. Ska försöka lugna ner mig med en gurkmacka och vatten. Imorgon står klockan på 9 för en lång powerwalk.
 
Är för ledsen för att orka slänga in en bild.

Kungsan

Men hallå, kan en vecka börja bättre? Kollar live från Kungsan. ALLTID när Sverige tar guld och ska fira så kan jag aldrig vara med där... Surt. Men någon gång! Missade JVM-guldet också. Men live på fyran, det funkar också! Om lite mer än en timme så ska jag till stan för att träffa bästis och käka glass eller jordgubbar, kan inte bestämma mig.. Innan det ska jag kolla klart på firandet (borde springa och sätta på mig riktiga kläder innan spelarna kommer), äta lunch och fixa. Hörs later!
 
 

Ett måste - att vinna

Med tre pinnar i ryggen står AIK starka på derbyt, tänkte jag idag. Kollar senare Aftonbladet och ser att även Djurgården samlat ihop tre pinnar idag. Men, ett stort men, så måste jag ju säga.. Djurgården ligger SIST i Allsvenskan, verkar vara i kass form, har en antik "ny" tränare, päronkastare som supportrar och har verkligen gått från botten till botten. Så ärligt talat, om inte AIK vinner på onsdag blir jag chockad. Spelar ingen roll om det blir 1-0 eller 3-2, bara AIK vinner. Kenny (AIKs målvakt) räddade en straff idag, rätt mesig straff men Kenny visar verkligen hur grym han är nu. Så får gnaget faktiskt bänka Majstorovic, det gör ont att säga det..
 
Annars då? VM-GULD VM-GULD VM-GULD! Vilken lycka. Tycker Globen var så taskiga första matcherna när laget blev utbuade, men nu står dom här med guldet i hand. Ojojoj! Jag har faktiskt sett varje match detta VM, iaf för Sverige. Nu väntar vatten och vänner. 
 
Djurgårdens skugga förra året är nu AIKs målkung! Vilken Gud.

Finns bara en Kenny Pavey

Jäklar vilket jobbigt väder idag, så jobbig luft, den känns tjock. Trodde det skulle regna idag, men nix. Jag drar på mig slappa kläder och drar till mina syskonbarn där det lär bli full rulle. Om en timme är det en speciell match för alla gnagare, det är Öster-AIK. Och i Öster spelar kungen själv - Kenny Pavey (även kallad min älskling). Jag kommer ihåg på derbyt förra året när jag sprang på toa och precis utanför krockade jag in i just honom, då blev jag helt till mig. Fick en gigantisk, varm och underbar kram och pratade några ord. Finafina människa! Det är speciellt då han spelade i AIK i flera år och är så saknad och älskad. Men det blir nog en fin och vänskaplig match. Nu måste jag klä på mig, kram!
 

Märklig känsla

Åt lite godis ikväll då, godis som jag inte ätit på flera veckor men nu fick i mig lite. Fyfan, det var varken gott eller gjorde mig glad. Djungelvrål är ju alltid fantastiskt dock! Men inte det andra. Stoppade nyss i mig 3 små tomater och mådde mycket bättre då. Vet inte riktigt men kan det vara så att jag och godis gör slut nu? Tror tusan det! På sommaren är det ju också så att jag äter inget godis då, jordgubbar och frukt är godis då. Det känns otroligt bra men ändå ganska märkligt, på ett positivt sätt.
 
Nu har jag två tomater och ett glas vatten samt vänner på datan att njuta till innan jag somnar. Esc var okej, inte mer än så. Hockeyn var FANTASTISK. Imorgon ska jag antingen cykla en mil eller gå en promenad. Eller både och. Har sjuk träningsvärk i vaden. Men träningsvärk måste väl ändå vara den smärtan som ändå är skönast på något sätt! Nu är också derbyt fixat, kommer bli grymt. Tillbaka på Norra, ut med alla känslor, skratta, gråta, skrika, vara lycklig. Aaah..
 
Bilder från senaste fantastiska derbyt, då vi vann med hela 3-0 och jag har aldrig varit med om någon större, bättre, vildare, gladare fest än den då. Önskar samma resultat, samma glädje men ändå respektfullt. Vi spelar säsongen 2013 för Ivan Turina!

ESC

Jag börjar faktiskt bli trött nu, men ska försöka hålla mig vaken under hela esc. Förra året var väl den första jag verkligen var vaken hela. Och nu brukar jag ju inte sova på nätterna så borde hålla mig vaken. Bidragen då? Tycker de mesta är skit iår faktiskt. Danmark var favoriter hade jag hört men tyckte inte om deras låt. Sveriges låt är väl den enda som är okej liksom. Det är ju många länder som inte sjunger på engelska heller vilket gör det lite svårare. Men Grekland var så gulliga med den gamla gubben!
 
Annars då? Idag har jag övningskört, kollat på hockey, badat Elsa och gosat med bästa Elvis. Imorgon då? Kanske Västerås och sen till min syster. Börjar ju få smått panik inför 1 juni då det är bröllopsfest och jag har ingenting att ha på mig. På riktigt. P.A.N.I.K.
 
Image 4 of ASOS CURVE Wrap Dress with Blouson Sleeve and Lace
Den här vill jag så gärna ha men vet inte om den hinner komma..

Ingen röst hörs

Jag har läst och läst men ändå kan jag verkligen inte förstå hur det här kan gått till, hur männen kan ha blivit släppa. Det får mig att må så illa, det gör ont i hela kroppen. Shervin Torkian (min förebild och stora, ENORMA inspiration) skrev en sån bra text. Kopierar in den här under. Förstår verkligen inte världen, Sverige idag. Skäms! 
 
Ingen röst hörs.
Ingen röst hörs när en ung tjej, 16 år, får en vinflaska uppkörd i sitt underliv. Hon går sönder, hon blöder. Men ingen röst hörs. Inte ens från de människor som ska ge henne rättvisa. Inte i samhället som skryter om gott föredöme gällande feminism och rättssäkerhet. Ingen röst hörs men alla kvinnors röster ekar. I nutid bestämmer sig två 18 killar för att utnyttja en annan individ "spontant". Hur välformulerad och välanalyserat kan något vara? Är det våldtäktsmännens nya försvar, blyghet? Hur ska någon kunna fatta att man inte vill ha en vi flaska uppkörd i fittan även om hon kniper ihop. Kanske är hon blyg. Ja, kanske är hon det. Kanske är det så att kroppen stänger av när chocken blir för stor. Du kniper, du skriker, du slappnar av, du försvinner och kvar finns tusentals kvinnors röster i ett samhälle där inte ens förvaret kan försvara. Där domstolen säger att du är fullt trovärdig men de skyldiga går fri. Idag skäms jag över att vara en del av detta samhälle, idag skäms jag över Sverige för all framtid.
 


-10

Tänkte först inte skriva något inlägg eftersom det är så sent, men måste bara! Vaknade imorse efter en jobbig natt men dagen blev genaste bättre. Tänker inte skriva mycket om detta men att jag lyckats med något "stort" gör mig så stolt och glad! Hela dagen har gått bra och varit så bra. MEN så gick jag till apoteket för att hämta ut min medicin för den är slut så säger dem att jag måste betala över 1000 kronor för den, no way! Det är bara sjukt ju!? Så jag gjorde inte det, för vem vill lägga ut 1000 kronor bara så där för medicin? Nej nej..
 
Nu ska jag kolla på Vänner (har alla 10 säsonger), dricka mitt vatten och äta två jordgubbar. Lyxar till det då jag är så förbannat glad och stolt över det som hänt! Eller det jag kämpat för. Långt ifrån "klar" och nöjd men sååå lycklig!!
 

För varmt för mig

Är liiite stressad då jag om en halvtimme ska lämna lägenheten och inte riktigt vet vad jag ska ha på mig. Jag funderar på att ha jeans men det är så varmt ute och jag tycker det är 20 grader varmare än er normala för min medicin. Helst av allt skulle jag dra på mig något lätt men det har jag inget här. Korta träningstights? Men blir så krångligt... Äsch, det får nog bli jeans och en tshirt, får smörja in mig och hoppas på att jag inte blir så röd och inga utslag. Ska fylla min gigantiska shake med iskallt vatten så borde jag klara mig hela vägen till Enköping! Ha en fin torsdag.
 
För ungefär ett år sen prick. Jag och Elsa sitter precis bredvid Råsunda på den här bilden. MYS.

Där jag kan springa fri

Drömde bland det värsta jag kan drömma. Mådde otroligt dåligt när jag vaknade och låg bara i sängen i fosterställning och kollade ut på träden i säkert 45 minuter. Nu är jag uppe och nu är klockan över 12 så dags att fixa frukost. Idag åker jag till Enköping och stannar över helgen! Har några viktiga saker att fixa på några dagar..

Jag åker vid fyra men ska börja packa och bestämma vad jag ska lämna här, drar alltid med mig för mycket saker + att jag har alltid datan med mig så väskan blir inte lätt att bära.
 

Bullbullbullshit

Ticnet alltså.. Vad f*n håller dom på med?! De "tjänade" pengar på hyllningsmatchen för Ivan Turina där ALLA pengar skulle gå till hans familj. Helt sjukt att ticnet då tjänade pengar på detta. 180 000 kronor fick ticnet in till sig själva. Jag är otroligt glad och stolt över att AIK samt alla supportrar samlade ihop en miljon på en match till Turinas familj men blir chockad över Ticnet och deras "beslut". Jag tänker inte gräva mer i detta och vara sur över det, men det är ju så tråkigt. 

Jag hoppas Senka mår bra med sonen i magen och tvillingdöttrarna!
 

Nacka och saltsjö boo

Idag var jag ute i Nacka på ett riktigt roligt och bra möte. Det gjorde hela min dag bättre men det var en lååång väg ut till Nacka, men så otroligt vackra villor och lägenheter på vägen. Från ena ände av Stockholm till den andra liksom. Men det var värt det! När jag kom tillbaka gick vi och hämtade ut ett mindre paket och sen kommer jag inte riktigt ihåg, vi åt väl och sen var det hockey. Jag sov en stund innan hockeyn så jag är liiite nervös för jag tror jag kommer vara vaken hela natten då.. Men med 90210 och min shake full med kallt vatten så klarar jag mig finfint!

Imorgon är det redan onsdag och då är det en vecka till derbyt(!), jag har namnsdag på torsdag och då får jag min derbybiljett! Vi hörs imorgon, med mer uppdatering. God natt!
 

Puss

Jag landade i lägenheten när klockan var runt halv fem, halv sju var det match och efter den har vi bara slappat. Han sover, jag är klarvaken. Han snarkar, jag skrattar. Han vrider och vänder, jag dricker och skriver. Han drömmer och jag kollar på serier. Så vare! 
 
Innan jag började åka till Stockholm idag fick jag veta att både min farmor och farfar är sjuka och farfar hade varit så dålig att ambulansen fick hämta honom härom dagen.. Mådde riktigt dåligt och blev otroligt nere när farmor berättade det över telefon idag med sin otroligt svaga röst. Jag hoppas båda mår bättre till i helgen så jag kan få träffa dom! Inte alls kul att få veta något sånt och sen åka iväg till Stockholm och oroa sig. Men farmor skulle ringa om dom blir bättre eller så. Håller tummarna för dem! Nu börjar ögonen bli tunga så ska kolla klart på avsnitten sen sova. Imorgon ska jag på ett möte ute i Nacka, det tar ca 1 timmar från oss.. Jag pendlar gärna men jag avskyr Stockholms bussarna.. God natt!
 

Annars då

Jag har gått och klagat på min huvudvärk hela dagen, trots 2 ipren så blir det inte bättre. Men nu slog det mig, det kanske är vädret! Så nu diagnoserar jag mig med väderhuvudvärk. Annars då? Sitter i sängen med ost, salami och gurka. Gurka+ost=kärlek. Jag ska kolla på ett avsnitt av 90201. Igår skrev jag samma sak men då blev det 3 avsnitt. Får nog börja med sömnmedicin igen. Men vågar inte. Jag har varit och övningskört, haft mysiga kvällar hos min moster med resten av familjen och släkten. Det är så uppskattande och jag blir så glad utav det. Men ändå så mår jag dåligt fortfarande. Varför kan jag inte bara komma ur detta? Nu?! Det är bara kämpa vidare.......
 

Tankar som bankar

Jag är så otroligt förvirrad för tillfället. Har så mycket men ändå så lite. Avsluta eller fortsätta kämpa? Vad ska jag göra? Hur ska jag kunna må bättre? Är det ens någon som lyssnar? Är det någon som kan förstå hur jag känner? Jag känner mig otroligt ensam just nu. Ska gräva ner mig i sängen med 90210 och ett glas vatten.
 
P.S. Dagens träning? Över en timme på en trampbil med en 10åring. Har redan träningsvärk i benen. Fy satan! D.S.

Värme

Sjukt varmt. Inatt sov jag och Elvis tillsammans och det blev väldigt svettigt så nu har jag kommit med en lösning dock lyser mitt rum rosa. Jag har rosa tunna gardiner så har öppnat fönstret helt öppet och satt gardinerna så inga kryp ska flyga in och störa. Hur som helst, idag hade jag planer men alla planer avbokades. Istället så ska jag övningsköra med min moster vid fyra. Innan det ska jag ta en promenad med Elsa och äta. Ikväll ska jag tvätta också.
 
På tal om värme. Jag fick ju lov att åka ersättningsbuss från Spånga till Bålsta, det tog ca 55 minuter och ingen AC, helt galet varmt. Meeen, nu lunch och promenad. Kram!
 

Föralltid en hjälte bland oss

Skulle det inte regna idag? Igår kväll blev himlen mörk och grå, så trodde redan då att det skulle regna. Men nu är det ju 17 grader och sol. Höh.. Sov ut rätt rejält idag men attans så dåligt jag har sovit idag! Saknar mina kuddar i Enköping eftersom dom är "gjorda" för min nacke. 

Nu har jag precis hoppat ut ur duschen. Ska packa klart och sen glida till Enköping. Blir buss istället för pendeln vilket tag dubbelt så lång tid. Men i Bålsta får jag iaf skjuts hem, sköönt. Ha en finfin dag!
 
Se vilket jäkligt fantastiskt tifo AIK-tifo drog ihop på 4 dagar(!!), nu har det gått en vecka sen Turina lämnade oss och det har varit den mörkaste veckan för alla gnagare. Vila i frid älskling.

Hot

Det är såååå varmt. Jag är verkligen ingen person som kan sitta i solen och glassa. Usch. Just nu håller jag på att laga mat, en sallad för mig och pasta för den andra. Det är sjukt varmt i köket då solen ligger på här hela dagen. Och så öppnar jag balkongen här och det blir knappast svalare. Och efter maten ska vi ut och träna. Vet inte riktigt hur det upplägget ser ut men troligen pw och utegym. Dricker mängder med vatten och försöker äta regelbundet. Sommrarna har fått mig att svimma några gånger för jag varken dricker och äter bra då. Så gå runt med min gigantiska shake med vatten i hela tiden. Hur som, vi hörs senare. Kalla kramar!
 
Det positiva med sommaren - alla goda bär.

Päronmatchen

Måste bara uttrycka mig om beslutet att "ge" Mjällby 3-0 efter "päronmatchen" mot Djurgården. Jag tycker beslutet är fel för många orsaker. Att ge Mjällby 3-0 och alltså 3 poäng tycker inte jag är rimligt. Det var för det första Djurgårdens supportrar som kastade ölflaskor och päron och i vanliga fall ger det böter och kanske spela inför tomma läktare. Vilket i detta fall blev små böter och en vinst till det andra laget. Jag tycker matchen skulle spelas om inför tomma läktare, böter och fortsätta från resultatet som var i matchen (1-0 till Mjällby). Jag tycker inte att resultatet ska avgöras pga supportrar, laget ska inte behöva bli staffat på det sättet. Hur som helst, jag hoppas Djurgården rycker upp sig trots allt. Det skulle vara en otrolig tråkig säsong 2014 utan något riktigt derby. Imorgon är det två veckor till årets första derby. 
 
Det jag ville komma fram till var att jag stöttar Djurgårdens reaktion och tycker beslutet var helt fel.

Vintermänniska nr.1

Igår var en sån fantastisk kväll och dag. Men kvällen och matchen framför allt. Kunde inte tänka mig en bättre match, stämning, hyllning och vinst. Skriver mer om det sen. Nu sitter jag här och snorar och hostar. Igår satt jag på balkongen i skuggan nästan hela dagen, super skönt! Idag satt jag i solen en stund innan jag höll på att svimma. Pratade med min läkare som vill att jag ska ta två piller istället för ett. Funderar på hur det kommer påverka mig.. Men jag ska lyda och börja ta två piller i helgen. 
 
Åker till Enköping i helgen. Kommer bli en tråkig resa dit då jag måste ta buss heeeeela vägen då det inte går några pendeltåg! Jag känner verkligen att jag saknar lite skönare kläder här. Har typ alla stickade, tjocka tröjor och typ 2 tshirts. Behöver tunnare kläder och mina kortare träningstights. Svettas ihjäl. Det här sommaren kommer bli..
 

Frisk, sjuk, sol, skugga

Vet inte om jag vågar sätta mig på balkongen med sol idag.. Mina armar är fortfarande rödprickiga och kliar och svider. Vill egentligen inte ta några risker med att det ska bli värre men vill inte heller sitta på balkongen på andra sidan med skugga. Jag ska fixa lite mat, blir köttfärsen från igår med sallad. Lever lite på gurka och små tomater, yumyum! Har inte kommit ut på någon promenad än, blir nu när solen inte är så stark. Mitt ansikte blir helt rött och det känns som jag brinner när jag går ut. Hur fan ska jag klara av den här sommaren med min medicin?! Känns som jag kommer gå runt med kläder som täcker hela kroppen, vit som en isbjörn och klaga på allt? Så får det väl bli, kanske. Det har ju inte varit det bästa månaderna sen i höstas. Usch. Jag måste iaf komma igång med promenaderna, så får köra på morgonen då solen inte är stark och kvällarna. Det bli så bra, ska ställa alarm på typ 8 varje morgon och 7 varje kväll. Yepp. + utegymmet. Först ska jag bli frisk! Hejrååå.
 

För Turina

Igår kväll kände jag mig bättre, halsen gjorde inte ett dugg ont och näsan var också bättre. Så vaknar jag och halsen gör ont och kan knappt andas ur näsan. Jag som skulle ut och träna idag, kör lugna övningar hemma istället och kanske en promenad senare. Inser också att mina kortare träningstights måste fram nu. Men såklart är dom i Enköping.. 
 
Nu har jag gjort frukostmacka med gurka, ska ta Ipren för huvudvärken och hålla mina tummar hårt för att det går över idag. Idag är det match och det finns ingen som har samma känslor för AIK-Göteborg som förra året. Det kommer bli en jobbig, tung och sorglig match. Det är ingen match mot Göteborg, det är en match FÖR Turina. Har hört att det kommer videohälsningar från internationella lag, så fint. Har sett bilder från Sevilla, Lech Poznan, Real Madrid och alla svenska lag. Nu gäller det att hedra, hylla, stötta och minnas.
 

Det yttre

Dag för dag, jag avskyr min medicin mer och mer. Men min läkare har sagt "om ett år kommer du kolla tillbaka och se att allt det svåra var värt det". Jag är skeptisk. Kanske för att jag mår så otroligt dåligt av den. Jag kan inte sova mer än 4-5 timmar per natt, jag kan inte sola mer än 10 minuter, mina läppar faller isär, hela kroppen kliar så det ser ut som jag skär mig själv, jag får utslag över armar, ansikte, bröst, hals och händer, jag är otroligt torr över hela kroppen, jag får attacker då jag känner att jag inte vill leva längre, jag blir yr och illamående om jag gör något för fort, jag har ont i benen och mina leder. Jag har ju inte riktigt skrivit vad det är för medicin eller varför. Men jag vet inte riktigt om jag vill skriva det här än, efter någon kommentar för ett tag sen. Det här är liksom som min dagbok och jag vet själv vad det är jag tar för medicin och varför. Jag tar den för jag har problem med mitt yttre, om man säger så. Mer än så vill jag inte skriva just nu. Förutom att det är ett helvete då.
 
Jag blev otroligt torr och irriterad på mina armar efter jag solade på balkongen så jag tänkte smörja in mina armar nu ikväll men då tog jag verkligen fel hudkräm/lotion. Jag tog en lotion med väldigt mycket parfym och min arm började brinna kändes det som, spolade snabbt av krämen och tog istället min räddare-i-nöden-hudkräm. Det är ACO mjukgörande hudkräm som är för mycket torr och känslig hud. Jag är lite smått beroende av den, för den krämen har verkligen räddat mig sen månader tillbaka. Det är inte heller någon onödig parfym i ACO krämen. Helt fantastisk, jag tror den kostar 45 kronor på apoteket och det är 250 ml och min har jag haft i över ett år och nu börjar den ta slut för jag använder den så flitigt nu när min hud inte alls mår bra.
 
Blev ett långt inlägg det här. Men behövde skriva av mig lite. God natt!
 
(Jag har även ACO's fotkräm, underbar hudserie!)

Tacos

Ikväll blir det taco köttfärs med pasta och/eller sallad. Mycket trevligt! Känner mig bättre just nu. Hoppas det håller i nu. Nu måste jag börja laga mat, 3 av 4 plattor är på högsta värme. Hej och hå.

Faller tillbaka

Den här veckan har varit åt helvete. Den har varit lång, med bara dåliga nyheter, hemska besked och inga roligheter. Jag vet inte om det är tillfälligt nu men det känns idag som jag håller på att falla tillbaka dit jag aldrig mer vill. Jag får mina förhoppningar upp, blir glad och längtar och sen går allt åt h... Jag börjar känna mig så där tom som jag gjorde då, ingen glädje, ingen styrka, ingen ork. Jag hoppas att det går över och att jag inte kommer falla tillbaka. Har för mycket och för lite på samma gång. Men som sagt, det har varit en extremt jobbig, tuff, hård och sorglig vecka och den dagen jag hade sett fram emot var idag och imorgon och dom planerna brast. Har ångest och mår riktigt dåligt.. Vet inte vad jag ska göra.

Hat

Jag tror jag ska börja gråta. Men åt en annan anledning än igår, jag satt ute på balkongen i solen i kanske en kvart max. När jag gick in igen är mina armar fulla med röda utslag, kliar, svider och gör förjävligt ont. Jag avskyr min medicin!! Först var det bara lite, vilket jag kan stå ut med. Men så fort jag är i solen i t-shirt eller linne så blir det fullt med utslag. Nu ser jag även att min ena hand börjar få röda prickar. Vet inte vad jag ska göra!?
 
Imorse hoppade jag upp och in i duschen när alarmet ringde, trots 3 timmar sömn inatt. Vi åkte till Karlberg och såg älskade AIK spela sin träning. Har aldrig sett så många människor på en träning. Det var fint och morgondagen kommer bli otrolig. Nu ska jag gråta en skvätt och hata livet. Kram!
 

Rycker på axlarna

För en vecka sen skulle hela Sverige (framför allt AIK) skrattat och hånat Djurgården efter dagens match. Nu rycker vi på axlarna och tycker mer synd om dom. Flera djurgårdare har varit vid Karlberg (AIKs träningsanläggning) och lämnat halsdukar, bilder och tröjor. Otroligt fint och stort gjort, det är respekt! Så att AIK och Djurgården inte är Sveriges största fiender just nu är skönt och väldigt fint. Det är derby om lite mer än två veckor och det kommer bli ett intressant derby, på plan, på läktaren och utanför Na. Plus att det skulle vara en otroligt tråkig säsong 2014 om Djurgården åker ner till Superettan.
 
Nu är det hockey VM. 
 

Ett varmt bad

Alla säger alltid till mig när jag är sjuk "drick te", problemet är att jag avskyr te! Tycker det är äckligt, jag vet att det finns så många olika sorter men usch, får rysningar bara av tanken om att dricka en kopp te. Den enda varma drycken jag tycker om är varm mjölk med kanel och honung och Espresso house varma chocklad. Så jag har insett att ett varmt bad är som te för mig. Ligger i ett varmt bad, då menar jag verkligen nästan på det varmaste(!), är avslappnande och får mig att må lite bättre då jag inte dricker te. När jag mår som jag gjort de senaste dagarna tar jag ett varmt bad varje kväll. Så snart ska jag hoppa i dagens varma bad.
 
Ikväll är det återigen hockey VM, hoppas Sverige kan vinna ikväll. Igår var det inge vidare tycker jag. Och jag har fått ett "nytt" beroende - frukostmacka med gurka, så gott! Nej, men vi hörs senare.
 

Tårar på tårar

Att vara sängliggandes som sjukling är ingenting jag tycker om eller vill göra, speciellt inte när vädret är så fint. Det jag gör är att kolla på 90210, äter gurka och tomater, badar varma bad, kollar på Youtube-klipp på Ivan Turina och ber att jag snart ska vara frisk. Vi brukar alltid köra att söndagar är vilodagen här i lägenheten, men den här veckan blir det idag. För imorgon ska vi till AIK fotbolls öppna träning för att stötta laget och ge dom det stödet dom behöver nu och dagen innan hemmamatchen. Jag såg ett klipp imorse och då började tårarna rinna igen. Det känns så overkligt och det kommer bli hemskt på måndag när vi står på Norra och ingen Ivan Turina som vaktar målet..
 
Det där leendet..

Vi älskar er

Jag sitter nu med tårarna som rinner ner för kinden. Hur ska jag kunna klara av den 27:e matchminuten på måndag? Jag kommer bryta ihop.. Just nu rinner tårarna för jag blev så berörd över Malmö FF-Norrköping som slutade spela boll i matchens 27:e minut, spelarna slutade spela och stod och klappade händerna, läktarna ställde sig upp och klappade händerna, en banderoll med texten "vila i frid Ivan /MFF-familjen" och en bild på Turina visades på storskärmen. Otroligt fint och respektfullt gjort! Fotbollssverige, AIK älskar er!
 

Hyllningsmatch

När en sån stor person som Ivan Turina försvinner från denna värld lämnas ett stort hål. När hela fotbollssverige reagerar och skänker tankar m.m. blir man berörd. Nu har även Ivans modersklubb Dinamo Zagreb tillsammans med AIK fotboll beslutat att spela en hyllningsmatch i maj eller juni månad, för Turinas familj. Den matchen kommer spelas på Na och den kommer ske så snart som möjligt, för att minnet av Ivan ska vara "färskt". Alla intäkter den matchen kommer gå till hans familj. Vilket är så fint och betydande!
 
AIK, Sverige, Kroatien, Europa och världen har verkligen förlorat en speciellt fotbollsspelare, målvakt, man, pappa, fästman, människa. Vi kommer alltid att minnas honom. Saknaden är enorm..

Tears in heaven

Håller just nu på att laga mat, stuvade makaroner och köttbullar. Första gången jag ska göra stuvade makaroner, får se hur det blir. Idag har jag verkligen vilat upp mig, så imorgon vill jag ut. Mitt högra öga blir bara värre och värre, det gör så ont! 
 
Idag har alla svartgula själar fått info om måndagens match. Matchen kommer spelas på Na men ingenting kommer vara som vanligt. Det kommer bli ett rött roshav bakom målet vid norra. Så fint det kommer bli. Och så kommer man kunna köpa tröjor med Ivan Turina på och skänka pengar till hans familj. Han har ju två tvillingdöttrar och en bebis på väg och hans fru som varken kan svenska eller engelska. Jag tycker AIK fotboll och AIK-alliansen sköter det hela fint, respektfullt och bra. Jag hoppas det fortsätter så! Och så får man ju inte glömma att vara svartklädd på måndag.
 

Sjukstuga

Jag vill ut, jag vill träna, jag vill jobba, jag vill uppleva, jag vill åka tunnelbana, jag vill gå en lång promenad, jag vill sitta i Kungsan och äta mjukglass, jag vill promenera i Gamla stan, jag vill shoppa, jag vill upptäcka, jag vill vara frisk. Just nu är min näsa och hals som värst. Plus att jag håller på att få en vagel!? Jag hostar, svårt att andas och har ont. Det är så otroligt fint väder och jag kan knappt sitta i solen mer än 15 minuter innan jag tror jag ska svimma av. Feber och sjuka. Usch, fy och blä.
 
*Behöver göra ett klagoinlägg*
 

Drömde jag?

Somnade inte förrän vid 3 inatt, vaknade minst 7 gånger inatt och trodde jag drömde men då kollade jag på min mobil och såg Ivan med leendet och insåg att han verkligen är borta. Det är overkligt, ofattbart och det går inte att förklara sorgen, tomheten och saknaden. 
 
Igår kväll blev min förkylning värre, troligen för att vi åkte till Karlberg igår men det var ett måste. Idag blir jag instängd i lägenheten hela dagen. Ska sätta mig på ena balkongen senare och njuta av solen. Jag orkar inte skriva så mycket "vanligt" här då det är en hemsk tid just nu. Här får ni se en fin bild från igår kväll. Kram.
 

#27

Vilken dag. Tårarna har runnit, hjärtat har slagit, kroppen har skakat, saknaden är stor. Jag kan inte förstå att Turina är borta. Det kom verkligen som en chock för oss alla. AIK är en enorm del av mitt liv och det här påverkar mig så otroligt. Vid kvart i fyra stod vi på AIKs träningsanläggning i Karlberg. Det var otroligt fint med massa ljus, halsdukar, minnen och tusentals blommor. Vi stod där i tre timmar. Vi såg spelare lägga blommor, fälla tårar och kramas. Vi såg vanliga supportrar bryta ihop på plats, jag en av dem. Det är svårt att gå vidare nu.
 
På söndag är det en öppen träning och jag och många 100tals andra ska dit. På måndag är det hemmamatch mot Göteborg. Utan Allsvenskans bäste målvakt. Han vilar fint i himlen.. Blir tårögd bara av att skriva det här. Jag klarar inte av att säga högt "Ivan Turina är död", det är fruktansvärt.. Ska hoppa i ett bad..
 

Det här har verkligen tagit på mig idag och det är något som ingen av oss kommer glömma. En hjälte har lämnat världen. Han var så otrolig, inte bara som målvakt utan även som person. Han lämnar ett stort hål, men en sak är säker - han kommer alltid minnas och han är en legend.
 
 

Levande igår

Våran stora björn, våran nallebjörn, våran Ivan Turina. Overkligt, obeskrivligt, chockande. På söndag har AIK fotboll träning på Karlberg, då ska jag och alla andra gnagare som kan åka dit och stötta. Just nu finns en plats på Karlberg (AIKs träningsanläggning) där man kan hedra och lämna minne för Turina. Jag funderar på att åka dit lite senare. Jag borde trots allt vara sängliggandes hela dagen för jag mår bara värre men Turina är och har varit en sån stor del av AIK för mig. Han är unik.
 
Det är en obeskrivligt enorm sorg alla AIKare just nu känner. Att få höra "han var så levande igår" och "fick ett samtal att Ivan hade svårt att andas och när vi kom dit hade polis och ambulans bekräftat att han var död" gör ont i mig. Jag saknar och älskar Turina så oändligt mycket. Vila i frid finaste Ivan. 
 

Ivan Turina

Idag känns det inte som någonting annat än det som hänt betyder något, vilket är sant. Jag hade precis gjort en macka och satt mig i sängen för att kolla på 90210 och kollar på min mobil där jag fått sms där det står "AIKs målvakt är död!?", jag antog direkt att det var en gammal målvakt men klickade mig in på Aftonbladet och såg den enorma chocken, Ivan Turina död. Personer som känner mig vet att det är just Ivan som har fångat mitt hjärta de senaste åren i klubben. Han har varit allsvenskans bästa målvakt i över 2 år. Han har en gravid fru och två döttrar. Han är en stor hjälte och kommer aldrig bli glömd. Jag är helt chockad, tagen och det är otroligt obeskrivligt.. Jag har suttit och gråtit, försökt prata i telefon, gråtit lite mer, nypt mig i armen. På måndag spelar AIK hemma, men varje dag kommer han finnas i våra tankar, i våra hjärtan och han kommer aldrig bli glömd.
 
Det är overkligt att han har lämnat oss. Det kommer bli en tung säsong utan Turina men vi ska göra den här säsongen för honom och hans familj. Vila i frid, du är älskad, saknad och för oss så är du odödlig!
 

Mediciner hit och dit

Sist jag tog den tyska medicinen däckade jag ganska snabbt så jag trodde att jag skulle göra det ikväll också. Men så ligger jag här, klarvaken och klockan är över två på natten. Men halsen kändes bättre i någon timme efter jag har tagit medicinen men nu är den tjock, irriterad och jobbig igen. Samma sak med min näsa, får lov att ta nässpray med jämna mellanrum. Inte för att tala om hur mycket jag nyser! Hela tiden. 
 
Vid halv åtta tog jag ett varmt bad vilket var skönt i kanske 5 minuter innan jag fick lov att hoppa upp för det blev så tråkigt. Jag är hopplös!! Imorgon blir det bara till att vila om det här fortfarande sitter i. Ska då sätta mig på balkongen i solen och bara ta det lugnt. Får vara försiktig i solen med min skräckmedicin. Så mycket man måste tänka på med den. Bara 11 månader kvar, höm.. God natt!
 
För första gången på rätt länge jag verkligen känt mig svag och sjuk.

Bayern München

Fick i mig lax till middag idag med, jag hjärta lax = sant. Sen nu senare på kvällen åt jag lite tomater och nu salami. Jag tog min mirakelmedicin från Tyskland och önskar att den hjälper mig under natten nu så jag kan göra något kul imorgon. Och jag älskar och blev så lycklig när Bayern München krossade Barca! Älskade Bayern! Bayern München och Arsenal är mina utländska lag. God natt kära ni!
 

Lärt mig en läxa, kanske

Det kan vara så att jag lärt mig en läxa med att vara förkyld och sjuk. Jag kanske borde lyssna på vad andra säger och stanna inne och ta det lugnt. För nu mår jag ännu värre.. Vi åkte in till stan, hoppade av vid Hötorget, köpte mat på Max (åt deras nya sallad), åt i Kungsträdgården, tog en promenad till slottet och gick runt där sen en promenad till Gamla stan, satte oss vid vattnet och sen gick till Slussen där vi tog tunnelbanan hem. Det var väldigt blåsigt ute så jag blev kall rätt snabbt, halsen känns tjockare och näsa och huvudet gör otroligt ont. Plus att jag tror att jag har feber nu. Resten av kvällen och morgondagen ska jag verkligen bara ta det lugnt. Håller på att ladda ner Vänner, så jag har något att kolla på! Nu blir det lite mat.
 

Kan.inte.ta.det.lugnt.

Jag kan verkligen inte ligga inne och bara ta det lugnt när jag är sjuk. Jag bli jätte rastlös och det kliar i hela kroppen. Enda gången jag varit sjuk och vilat hemma är magsjuka, fast när jag var det i vintras var jag ute på promenader för att leta efter Otis.. Nu idag ska vi in till stan, jag har legat och vilat en timme nu och bli nästan som stressad när jag bara ligger still. När vi kommer hem ska jag ta den tyska medicinen, förra sommaren var den ren magi mot förkylningarna, så hoppas den funkar lika bra nu. Jag har en nässpray som är med menthol och den funkar jätte bra! Nu är det dags att sätta sig på tuben, kram!
 
Det här är lite som dagens känsla, blandat med rastlösthet. Hehe..

Dunderförkylning

Precis när jag varit frisk, mått bra och varit glad så får jag en dunderförkylning.. Jag som hade planerat en rolig dag idag med träning och en lång promenad. Min hals, näsa samt hosta gör mig så irriterad och ledsen! Men det är första maj och jag är den som verkligen inte kan ta det lugnt när jag blivit sjuk så vi åker nog in till stan för att kolla läget. Det är ju demonstrationer idag. Sen ikväll kan jag vila då det är Humorgalan.
 
Igår när vi kom hem runt tio på kvällen slängde jag i mig makaroner och varmrökt lax, ingen lax är så god som den! Dock är varmrökt lax otroligt dyrt. Men det är himelskt gott. Hur som helst, nu ska jag äta två frukostmackor med salami. Det är mycket enklare att äta pf i Stockholm, vet inte varför men det bara är så. Och nu är ju klockan efter 12 så då är det fritt fram att äta! Ha en fin dag.
 
Och imorgon kommer denna öl ut, ska bli kul att testa! 

RSS 2.0